BSOK

Vi er opptatt av kvalitet gjennom hele fagopplæringen, slik at våre lærlinger skal bli faglig dyktige og stolte svenner den dagen de består svenneprøven.

KONTAKT INFORMASJON
 • Adresse: Engelsminnegate 38, 4008 Stavanger
 • Telefon: 51 52 42 00
 • Email: post@bsok.no
 • video

Fordeler med å være lærling:

 • Lønn i læretiden
 • Du kan bygge videre på fagutdanningen for å få studiekompetanse.
 • Du har rett på allmenn påbygg etter bestått svenneprøve
 • Mange muligheter for videre utdanning som fagskole, ingeniør, arkitekt osv.
 • Du får bruke både dine praktiske og teoretiske evner.
 • Her er ulike skjemaer for hva en måtte trenge klar for utfylling:


Ønsker du å bli tømrer? 

Det er flere ulike utdanningsløp. Les med om de ulike under her og finn ut hva som passer deg best. Tømrerutdanningen er en blanding av teori og praksis. Utdanningen for å bli tømrer er på 4 år, og du kan velge mellom fem alternative utdanningsløp:

 1. Vekslingsmodellen
 2. TAF
 3. Modell: 0+4 år - det vil si 4 år i bedrift
 4. Modell: 1+3 år - det vil si 1 år på skole og 3 år i bedrift
 5. Modell: 2+2 år - det vil si 2 år på skole og 2 år i bedrift


Vekslingsmodellen

Med denne opplæringsmodellen kommer du raskt ut i praksis. Dette er et utdanningsprogram for deg som vil bli tømrer og vil tidlig ut i arbeid. Som elev går man første halvår på skole, med 2 utplasseringsperioder i bedrift i løpet av høsten. Deretter blir man lærling i en bedrift resten av opplæringsperioden som totalt blir fire år. Underveis blir det bolker av ulik varighet med teoriundervisning på skolen. Raskt ut i praksis med denne opplæringsmodellen Dette er et utdanningsprogram for deg som vil bli tømrer og vil tidlig ut i arbeid. Som elev går man første halvår på skole, med 2 utplasserings perioder i bedrift i løpet av høsten. Deretter blir man lærling i en bedrift resten av opplæringsperioden som totalt blir fire år. Underveis blir det bolker av ulik varighet med teoriundervisning på skolen.

TAF

Vei til dobbelt kvalifikasjon Dersom du velger TAF (tekniske og allmenne fag), oppnår du i løpet av fire år både fag-/svennebrev og studiekompetanse med fordypning i realfag. TAF er et tilbud ved enkelte videregående skoler. Den teoretiske opplæringen foregår på skolen, mens den praktiske opplæringen for en stor del er lagt til en eller flere bedrifter. TAF gir et godt grunnlag for deg som ønsker å studere videre til ingeniør.

Modell 0+4, 1+3 og 2+2

Teoridelen gjennomføres før du kan gå opp til svenneprøve. Det vil si at ved 1 + 3 -modellen og 0 + 4 -modellen, må hele eller deler av teorien tas i løpet av læretiden. Du må gjennomføre teorien i følgende utdanningsprogram: Vg1 Bygg- og anleggsteknikk. Her får du en smakebit av alle de 22 fagene i dette programmet, men kan bruke den delen av undervisningen som kalles Prosjekt til fordypning (PF) til å utforske tømrerfaget nærmere. Vg2 Byggteknikk inneholder bare 4 fag hvorav tømrerfaget er det ene. Også her gis det mulighet til faglig fordypning.


For deg som allerede er lærling - eller skal bli det snart

Loggføring for lærlinger:

OLKWEB, følg linken: http://www.olkweb.no/bsokstv

Glemt brukernavn og passord? Send en melding til Laila, lr@bsok.no, eller ta kontakt på telefon 928 12 846. Du kan laste ned applikasjonen OLK MOB til din smarttelefon/nettbrett med operativsystem Android eller iOS.